Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - جشنواره فيلم فجر در سال‌هاي اخير تبديل به همايش سلبريتي‌هاي متوسط و مد لباس شده است و گرد هم آوردن هنرمندان حول يک محل پرهزينه مثل برج ميلاد، در شرايطي فعلي اقتصاد کشور، کاملا بي‌معناست.
سرويس فرهنگ و هنر مشرق - افشاي هزينه‌هاي 20 ميلياردي جشنواره فجر تبديل به جنجالي رسانه‌اي شد و موضع‌گيري عليه مديران سابق سينمايي و بحث‌هايي حول دستمزدهاي مشاور جشنواره از داغ‌ترين مباحث چند وقت اخير مطبوعات بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبير پيشين جشنواره نيز پاسخ‌هاي در اين مورد ارائه کرد ، اما پرونده مفتوح جشنواره بسته نشده بود و حين جنجال‌هاي اخير، در تازه‌ترين واکنش، روابط عمومي جشنواره فيلم فجر خبر از حذف برج ميلاد، محل برگزاري اين رويداد، با حضور منتقدان، سينماگران و خبرنگاران داد. خبري که چند روز بعد با اعتراض گسترده خبرنگاران و اهالي سينما مواجه شد و روابط عمومي جشنواره فيلم فجر، به صورت درگوشي اظهار نظر قطعي خود را پس گرفت و دوباره مسئولان برگزار کننده عقب نشيني کرده‌اند و به صرافت برگزاري جشنواره در برج ميلاد افتادند. در اين مجال پرسش مهم اين است که برگزاري يک جشنواره متوسط با آثار بسيار متوسط‍‌تر چرا بايد متحمل هزينه‌هاي گزافي شود؟ بررسي محل برگزاري جشنواره فيلم فجر در برج ميلاد و بار مالي گزافي که به وزارت ارشاد و دولت متحمل مي‌شود قطعا نياز به ارزيابي مجدد دارد.
چرا تابوي برج ميلاد بايد شکسته مي‌شد؟ انتقال محل اصلي برگزاري جشنواره با حضور اصحاب رسانه و سينماگران‌ از سال 88 آغاز شد. دقيقا دربازه زماني خاصي که التهابات منتج از فتنه 88 گريبان کشور را گرفته بود. اين التهابات در ميان سينماگران رسوخ کرده و برخي اصحاب رسانه‌ها و سينماگران قصد داشتند با تحريم جشنواره فيلم فجر، اين رويداد فرهنگي سالانه را تبديل به آوردگاهي سياسي براي عرض اندام سياسي و موضع گيري‌ها منافقانه تبديل کنند.

رياست سازمان سينمايي وقت جواد شمقدري، براي تعديل اين التهابات در نخستين سال فعاليت، تلاش کرد با برگزاري جشنواره فيلم فجر در برج ميلادراهکار مناسبي را انتخاب کرد. در واقع تغيير محل برگزاري جشنواره فيلم فجر از سالن‌هاي سينماي مرکز شهر مثل فلسطين و سينما صحرا ترفندي براي باشکوه‌تر شدن جشنواره فيلم فجر بود. از سوي ديگر هر شلوغي در مرکز شهر با مرکزيت حضور هنرمندان زمينه يک فضاي ملتهب را فراهم مي‌کرد. با انتخاب برج ميلاد راهکاري براي تعديل فضاي سياسي سينما در آن ايام فراهم شد.
در سال 1389 يکي از چالش‌هاي بزرگ، برگزار کنندگان هزينه برگزاري اين رويداد بود و بنا به سنت برپا شده براي برگزاري جشنواره در برج ميلاد، مديران سينمايي وقت نمي‌توانستند محل برگزاري اصلي را تغيير دهند.

سال 1391 دبيري جشنواره به محمد خزاعي واگذار شد. تنها خط قرمز بزرگ محمدخزاعي تهيه کننده فعلي «به وقت شام»، اسراف بيهوده بيت‌المال است و در نخستين اقدام خزاعي سعي کرد که با حذف محل برگزاري پر هزينه برج ميلاد، جشنواره‌اي مقرون به صرفه را برگزار کند، اما هجمه‌هاي رسانه‌اي پرشتاب رسانه‌‎هاي خبري و مانع تراشي بيهوده اهالي سينما سبب شد که خزاعي نتواند تابوي برج ميلاد را بشکند.
دبير بعدي اين جشنواره کسي جز محمدرضا عباسيان نبود. کسي به صراحت در محافل غيرخبري، به صراحت گفته بود "بيت المال مثل ناموس خودم مي‌ماند" . عباسيان در نخستين اقدام غير از حذف برج ميلاد به عنوان محل برگزاري ، قصد داشت سرويس پرهزينه ناهار و شام را از سبد جشنواره فيلم فجر حذف کند. کساني که با فضاي برگزاري جشنواره‌هاي جهاني آشنا هستند به خوبي ‌آگاهند سرويس‌دهي دولتي به اصحاب رسانه، در حين برگزاري اين رويداد، کاملا غير منطقي است. عباسيان حتي قصد داشت زمانبدي اکران را طوري تنظيم که کند که سرويس پر هزينه ناهار از جشنواره حذف شود. اما به خاطر حذف چاي و شيريني از جشنواره فيلم فجر، توسط رسانه‌هاي اصلاح طلب و دبير وقت انجمن منتقدان سينما، مورد انتقاد قرار گرفت و در بحبوحه‌اي که به خاطر پذيرايي مورد هجمه قرار گرفت، تغيير محل برگزاري جشنواره نيز تقريبا غير ممکن به نظر مي‌آمد.
نکته قابل تامل در اين مجال اين است که اصحاب سينمايي رسانه‌ها، خود مولد هزينه تراشي گزاف در جشنواره فيلم فجر هستند، در چنين شرايطي انتقاد از هزينه‌هاي برگزاري جشنواره توسط همان رسانه‌ها معقولانه نيست. بازخواني تاريخ جشنواره در دوران رياست شمقدري از جنبه ديگري قابل تامل است. چرا مديريت شمقدري، بيشترين سرويس دهي خدماتي را با رعايت حدود معين، به ميهمان جشنواره فجر ارائه مي‌کرد اما بيشترين توهين‌ها و انتقادات نصيبش مي‌شد؟! اين عتاب‌ها و انتقادها هم از جانب رسانه‌ها مطرح مي‌شد و هم از جانب اهالي سينما. به عبارت ديگر هر مدير ديگري بخواهد در هزينه‌هاي جشنواره صرفه‌جويي کند در شکل وسيع‌تري در معرض انتقاد قرار خواهد گرفت. در دوران رياست ايوبي بازهم پروژه حذف ميلاد در دستور کار قرار گرفت اما بازهم به دليل حجم انتقادات ، اين کار عملياتي نشد. تعامل خاص ايوبي و محمد حيدري با سينماگران، امکان محدوديت جشنواره فيلم را با تعداد اندکي اثر سينمايي از ميان برد و هزينه‌هاي ناهار و شام گزافي بر گردن سازمان سينمايي افتاد.در صورتيکه برگزار کنندگان مي‌توانستند با انتخاب 22 دو فيلم در بخش مسابقه و تقريبا 10 فيلم در بخش غير رقابتي و زمان نمايش فيلم‌ها از سال 2 تا 8 بعدالظهر، هزينه بيهوده ناهار و شام را از سبد هزينه‌هاي جشنواره فجر حذف کنند. به عبارت پذيرايي فجر از اصحاب رسانه و اهالي سينما هزينه بيهوده‌اي محسوب مي‌شود.
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
برج ميلاد پرستي توسط اصحاب رسانه همچنان ادامه داشت تا اينکه ابراهيم داروغه‌زاده دبير جشنواره فيلم فجر علي رقم شايعات، در برنامه چهارشنبه شب هفته گذشته چشم شب روشن آب پاکي را روي دست اهالي رسانه ريخت و خبر داد، چيزي تحت عنوان کاخ جشنواره وجود نخواهد داشت. براستي انقلاب زير ساخت کاخ داري و کاخ نشيني را از ميان برده است منتها در اين ميان اصحاب رسانه دوباره کاسه داغ‌تر از آش شده‌اند و عليه دبير اين جشنواره مواضع سختي اتخاذ کرده‌اند تا دوباره همايش فشن شوي برج ميلاد را احيا کنند در صورتيکه سالن اصلي سينما فلسطين براي برگزاري جشنواره فيلم فجر کافيست و جشنواره‌هاي متعددي در سالن سينماي مذکور برگزار مي‌شود.

جلسات نقد و بررسي يا فشن شو فجر ؟!
يک نکته مهم حذف جلسات نقد و بررسي است. سال‌هاست که يک عده محدود در سينماي ايران فيلم مي‌سازنند و چهره جديد، حرف جديد و تفکر تازه‌اي در سينماي ايران بروز و ظهور ندارد. ضمن اينکه جلسات پر شور نقد و بررسي به جلسات پرسش و پاسخ تغيير کاربري داده است و بازهم ضرورتي ندارد که اين جلسات برگزارشود. سنت جشنواره فيلم طي سال‌هاي گذشته مبتني بر انتخاب و نمايش فيلم‌هاي کاملا خنثي است، وقتي کارگرداني فيلم متوسط مي‌سازد ضرورتي ندارد که در جلسه نقد و بررسي شرکت کند و اغلب جماعت مسن سينماي ايران هر آنچه که در اين سال‌ها اراده کرده‌اند را در تريبون‌هاي مختلف گفته‌اند و حذف جلسات نقد و بررسي به هدفمندي نمايش حرفه‌اي، کمک شاياني مي‌کند. وقتي يک دايره محدود براي به گردش درآوردن جريان فيلمسازي حضور دارند، حرف مهمي براي ارائه ندارند و اغلب جلسات نقد و بررسي به غير از يکي دو مورد به صورت خنثي و کاملا بيهوده برگزار مي‌شود و انرژي فراواني از اصحاب رسانه تلف مي‌شود.
به همين دليل حذف جلسات بيهوده نقد و بررسي موجب خواهد شد زمان نمايش فيلم‌ها محدود به سه سانس نمايشي باشد و مخاطبان و از جمله اصحاب رسانه در بازه زماني 2 تا 8 بعدالظهر آثار را تماشا کنند و پس از آن به ساير امورات رسانه اي و شخصي خود برسند.

جشنواره فيلم فجر در سال‌هاي اخير تبديل به همايش سلبرتي‌هاي متوسط و مد لباس شده است و گرد هم آوردن هنرمندان حول يک محل پرهزينه مثل برج ميلاد، در شرايطي که سفره‌هاي مردم ايران خاليست کاملا بي مورد است. جشنواره فيلم فجر چرا بايد ميلياردها تومان هزينه کند تا سلبريتي‌هاي تکراري با لباس‌هاي متفاوت در يک همايش مد متفرعنانه شرکت کنند! هزينه‌هايي که پرديس ملت و برج ميلاد به محل برگزاري به بيت‌المال تحميل مي‌کند بسيار گزاف است و تا زمانيکه اين رويه غلط اصلاح شود، جشنواره فجر همچنان بزرگترين همايش براي هدر دادن سرمايه مردم است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۵۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ رونمایی بازی کالاف دیوتی ۲۰۲۴ مشخص شد؟

فصل رویداد‌های صنعت بازی از راه رسیده و یکی از آنها مراسم سالانه‌ی بازی‌های ایکس باکس است. رویداد سالانه‌ی ایکس باکس قبلاً بخشی از نمایشگاه E۳ بود، اما با تعطیل‌شدن E۳، به‌عنوان مراسمی کوچک‌تر و به‌صورت زنده برگزار می‌شود.

در وب‌سایت رسمی ایکس باکس، جزئیات زیادی درمورد رویداد سالانه ارائه نشده است، اما مایکروسافت تأکید دارد که این رویداد در تاریخ ۹ ژوئن ۲۰۲۴ (۲۰ خرداد ۱۴۰۳) به‌صورت زنده ازطریق همه‌ی کانال‌های رسمی ایکس باکس از جمله یوتیوب پخش خواهد شد. احتمالاً پس از مراسم اصلی، رویداد دیگری برای رونمایی نسخه‌ی جدید Call of Duty برگزار می‌شود.

در بخشی از توضیحات مایکروسافت آمده است: «امروز اعلام کردیم که رویداد بازی‌های ایکس باکس امسال در تاریخ ۹ ژوئن (۲۰ خرداد ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد. درست مثل رویداد دو بخشی سال گشته که با نمایش استارفیلد همراه بود، بلافاصله پس‌از نمایشگاه شاهد برنامه‌ای مفصل درمورد قسمت جدید یکی از مجموعه‌های محبوب خواهیم بود، اما فعلاً نمی‌توانیم چیز زیادی در این مورد ارائه دهیم.» احتمالاً منظور مایکروسافت نسخه‌ی جدید بازی محبوب Call of Duty بوده است.

مایکروسافت می‌گوید: «این اولین نمایشگاه ما است که در آن علاوه‌ بر عناوین شرکت‌های دیگر، شاهد بازی‌هایی از استودیو‌های تحت مالکیت‌مان ازجمله اکتیویژن، بلیزارد، بتسدا و استودیو بازی‌سازی ایکس باکس خواهیم بود.»

رویداد‌های بزرگ مایکروسافت معمولاً نقطه‌ی عطفی برای برند ایکس باکس بوده‌اند و در این مراسم‌ها علاوه‌ بر نمایش عناوین شناخته‌ شده، شاهد معرفی‌های بزرگی بوده‌ایم.

منبع: زومیت

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • تاریخ رونمایی بازی کالاف دیوتی ۲۰۲۴ مشخص شد؟
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • جشنواره تدریس برتر ساختگاه معلمان قوی برای ایران قوی است
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • برگزاری نشست رویداد خلیج فارس در خرمشهر